Az első virág

Idén március 11-étől a Mura menti Letenye védjegyéül is választotta. Hagyományteremtő szándékkal itt szervezték meg az első Hóvirág Fesztivált, amely a természetvédelem és a kulturális programok találkozásából „született”.A ma művelődési központként működő egykori Szapáry-kastély adott otthont a rendezvénynek. Ahogyan a Mura folyó kötődik Letenyéhez, úgy kapcsolódik a hóvirág is hozzá, hiszen évszázadok óta március elején hóvirágmező borítja a kastélyparkot. A virágtenger körülveszi a 2010-ben az Év fájának választott öreg platánt is és a Makovecz-tervezőiroda által megálmodott könyvtárat. A természet- és környezetvédelem, a virágzó természeti érték megőrzése is célja a fesztiválnak.

Természetesen nemcsak a Mura mentén nyílik már a hóvirág. Erdőkben, kertekben lassan mindenütt kidugja kis fejét. Csodáljuk, szeressük, örüljünk neki, és közben ne feledkezzünk meg arról, hogy leszedni nem szabad, hiszen 2005 óta szigorúan védett.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .