Az első virág

Idén március 11-étől a Mura menti Letenye védjegyéül is választotta. Hagyományteremtő szándékkal itt szervezték meg az első Hóvirág Fesztivált, amely a természetvédelem és a kulturális programok találkozásából „született”.A ma művelődési központként működő egykori Szapáry-kastély adott otthont a rendezvénynek. Ahogyan a Mura folyó kötődik Letenyéhez, úgy kapcsolódik a hóvirág is hozzá, hiszen évszázadok óta március elején hóvirágmező borítja a kastélyparkot. A virágtenger körülveszi a 2010-ben az Év fájának választott öreg platánt is és a Makovecz-tervezőiroda által megálmodott könyvtárat. A természet- és környezetvédelem, a virágzó természeti érték megőrzése is célja a fesztiválnak.

Természetesen nemcsak a Mura mentén nyílik már a hóvirág. Erdőkben, kertekben lassan mindenütt kidugja kis fejét. Csodáljuk, szeressük, örüljünk neki, és közben ne feledkezzünk meg arról, hogy leszedni nem szabad, hiszen 2005 óta szigorúan védett.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..