Hosszú Katinka úszónő

Hosszú Katinka nagy talány az úszáshoz értők számára. 2009-es és 2010-es teljesítményével annyira felhívta magára a figyelmet, hogy Londonnal kapcsolatban nem egyszerűen érem-, hanem aranyesélyesként is számon tartották. Ám a tavalyi világbajnokságon elmaradt a várakozásoktól, és emiatt sokan mintha már el is felejtették volna római és budapesti éremhalmozásait. Az tény, hogy Sanghajban nem úgy jött ki számára a lépés, ahogy ő és amerikai edzője, Dave Salo is akarta.Álljunk meg egy picit Salo mesternél. Több szakember is őt tette felelőssé Katka kínai leszerepléséért, mert szerintük sok tanítványa miatt kevesebb figyelmet fordított a bajai lányra. Katinkának pedig azt javasolták, hogy olimpiai részvételének sikeressége szempontjából nagyon fontos lenne, ha itthon készülne, és nem Los Angelesben, ahol egyébként pszichológia szakon tanul.
Katinka kiállt edzője mellett, és maradt a tengerentúlon. Majd pár héttel ezelőtt kiderült, hogy Antwerpen lemondta az idei úszó Eb-t, és helyette Debrecen ugrik be. Úszó lányunknak nem volt betervezve ez a verseny, hiszen csak júniusban jött volna Magyarországra, közvetlenül az olimpia előtt. Azonban mivel hazájában rendezik meg a viadalt, rögtön kijelentette, hogy ő bizony ott lesz a cívisvárosban.

Ezt pedig Dave Salo nem nézte jó szemmel, és megpróbálta megvétózni e döntést. Ami szerencsére nem sikerült, így Katinka hazai közönség előtt szerezhet újra önbizalmat. Amire bizony nagy szüksége lesz, hogy odaférhessen a dobogóra a londoni olimpián.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .