Az ellenszélben sem kell félnünk

Fotó: Sipos Enikő

 

A püspök bevezetőjében rámutatott: amikor egy gyermek életében valami történik, mindig édesanyjához szalad. Ő is ezt teszi most. Égi édesanyjához, a máriaradnai Boldogságos Szűzhöz sietett, hogy hálát adjon és köszönetet mondjon, vele örüljön püspökké szentelése után. Általában egy anya, az anyai szeretet az, ami a családot összetartja. Ezt az összetartó erőt kérte a főpásztor Istentől, ehhez kérte a Szűzanya közbenjárását és pártfogását.
Szentbeszéde elején kifejezte örömét, hogy együtt mutathatja be a szentmisét az 1981-ben, Jakab Antal erdélyi püspök által felszentelt, 37 éve papi szolgálatot teljesítő évfolyamtársaival, és ezen a jeles napon tarthatják Máriaradnán az évfolyam-találkozójukat.
A hálaadó szentmisében Jézus vízen járásának történetét (Mt 14,22–33) olvasták fel. Prédikációjában az új püspök rámutatott: életutunk során sokszor eltávolodunk a „parttól”, a helyes úttól, megtapasztaljuk a külső és belső vihart, ellenszélbe kerülünk, de nehézségeink közepette mindig megjelenik Jézus, és segítségét ajánlja. Sokszor megijedünk a váratlan események, fordulatok miatt. Ő is megijedt, amikor megtudta, hogy püspök lesz, de Jézus szólt: „Ne félj!” Fontos, hogy ne a hullámokat lássuk az életünkben, hanem a felettük álló Jézusra tekintsünk, és higgyünk benne.

Forrás: Romkat.ro

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .