Az Élet ablaka

Az átadáson részt vettek a gyermekkórház munkatársai, a városháza képviselői, valamint a római katolikus, a görögkatolikus és a pravoszláv egyházak papjai, akik egyenként megáldották az ablakot és a mögötte lévő boxot. Az eseményen jelen voltak a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Család és Élet elnevezésű életvédő csoportjának tagjai is, akiknek a megvalósítás köszönhető.


Az életvédő csoport 2008-ban Majnek Antal püspök kezdeményezésére jött létre. Tevékenységi körébe tartozik a megfogant élet védelme, a tanácsadás és segítségnyújtás krízishelyzetben lévő várandós nőknek, és a lelki segítségnyújtás azoknak, akik abortuszon estek át. Évek óta tartanak lelkigyakorlatokat ez utóbbi célcsoportnak Ne félj, én sem ítéllek el címmel. Körülbelül egy évvel a kárpátaljai kezdet után indultak útjukra ezek a lelkigyakorlatok Magyarországon is, ugyanezzel a címmel. Tartanak iskolai felvilágosító előadásokat, tanácsadó és segítségnyújtó tevékenységet folytatnak egyéb családi problémákkal kapcsolatban, óriásplakátokat helyeznek el (melyek már sok gyermek életét mentették meg az abortusztól), és számos más feladatot is vállalnak.

 

Az Élet ablaka arra is felhívja a figyelmet, hogy a mások bűne feletti ítélkezés helyett mindig értelmesebb és célravezetőbb: a segítségnyújtás. A karácsonyi jászol melegére pedig minden korban szükség van. Egyik mai elnevezése ez: gyermekmentő inkubátor.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .