Az egyéni vállalkozók februárban dönthetnek

 

Az egyéni vállalkozók minden évben február 25-ig rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról: az egyházakat és a civil szervezeteket támogathatják. Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság február 22-én közleményt adott ki ezzel kapcsolatban.
A magyar adózók minden évben rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról. Az első 1 százalék valamelyik bevett egyház vagy úgynevezett állami cél, a második 1 százalék valamelyik regisztrált civil szervezet részére ajánlható fel.
Az egyéni vállalkozók minden évben február 25-ig rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról, egyidejűleg személyijövedelemadó-bevallásuk és egyéni vállalkozói adóbevallásuk leadásával. Mivel február 25-e idén szombatra esik, ezért a leadási határidő február 27-e, hétfő. A vállalkozók könyvelőjüknél kérhetik adójuk 1+1 százalékának felajánlását, illetve annál, aki számukra az adóbevallást készíti.
Az egyházak és a civil szervezetek társadalmunk fontos értékteremtő tényezői, és sokat tesznek a helyi közösségekért, ezért támogatásuk kiemelten fontos. Kérjük az egyéni vállalkozókat, hogy az elkövetkező napokban lehetőség szerint rendelkezzenek adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról.
Kedves Olvasóink! Idén is lehetőség van arra, hogy a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásával támogassuk Egyházunkat. Kérjük Önöket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és az adóbevalláskor rendelkező nyilatkozatukkal támogassák a Magyar Katolikus Egyházat. Kérjük, hogy aki az adókedvezmények miatt nem fizet személyi jövedelemadót, az is rendelkezzen a második egy százalékról, amely az egyházak számára felajánlható rész, mert a „nulla Ft-os” felajánlásokat is regisztrálják, és figyelembe veszik az egyházak állami támogatásának megállapításánál.
A Magyar Katolikus Egyháznak felajánlható támogatásról bővebben a www.johelyrekerul.hu honlapon olvashatnak.
Az emberben, mindannyiunkban ott van a nyitottság, a lehetőség arra, hogy jót tegyünk, örömet szerezzünk. Az egyik legszebb, leg­emberibb cselekedet az ajándékozás. Vannak olyan ajándékozható dolgok, amelyek mindenkinek a rendelkezésére állnak: a mosoly, az egymásra figyelés, egy jó szó, a biztatás.
Sok olyan helyzet is adódik azonban, amikor anyagi eszközökre is szükség van a hatékony segítséghez. Ehhez Ön is hozzá tud járulni, ha fizet személyi jövedelemadót – még ha ez a kedvezmények miatt csökkentett is –, mert lehetőségében áll ennek 1 százalékát felajánlani. Ez semmilyen többletköltséget nem jelent Önnek. Sokunk kis ajándéka azonban összeadódva komoly segítséget jelent másoknak, így ez az összeg jó helyre kerül. Az Egyház hitéleti szolgálatával, karitatív segítségnyújtással és más szociális tevékenységgel is a segítségre szoruló embertársaink mellett áll.

Forrás: Katolikus.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .