Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

A díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus köznevelésben végzett kiemelkedő munka elismerésére. A kitüntetés a következetes, kitartó, színvonalas oktató-nevelő munkáért, illetve annak segítéséért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, a szülők és a munkatársak egyöntetű elismerését.
A Szombathelyi Egyházmegyében idén hárman vehették át ezt az elismerést.
A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora tette színesebbé az ünnepséget. Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága igazgatója köszöntötte a megjelent pedagógusokat és méltatta a díjazottakat.
A Szent Gellért-díj ezüst fokozatát idén Molnár Istvánné, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola pedagógusa vehette át. Duszkó Pálné, a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola pedagógusa munkásságát a Szent Gellért-díj arany fokozatával ismerték el. Portschy Róbertnét, a Brenner János Óvoda, Általános Iskola Gimnázium és Kollégium tanítóját szintén arany fokozattal tüntették ki.
Az egyházmegyei oktató-nevelő intézmények pedagógusai megköszönték Császár István egyházmegyei kormányzónak az elmúlt tanévben végzett munkáját. Tevékenységével jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az iskolák zavartalanul működhettek az elmúlt időszakban, és több fejlesztés is elindulhatott az egyházmegyei óvodákban, iskolákban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .