Elismerések a tanév végén

Fotó: Miskolci Egyházmegye

 

Hagyománnyá vált, hogy a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények dolgozói Sajópálfalán közösen adnak hálát az elmúlt tanévért Keresztelő Szent János ünnepén.
Hivatásunk különbözhet, de keresztény élethivatásunk hasonló, „nekünk is Isten népét kell felkészítenünk a tökéletességre” – állapította meg homíliájában Orosz Atanáz az ünnepi vecsernyén. Később hozzátette, hogy bár a tanév során ki-ki a saját szakterületén, erejéhez mérten vette ki részét ebből a munkából, „az élet abszolút értékének megőrzését is ápolnunk kell, hogy a szaktárgyi képzések közben ifjúságunk is megtalálja élete értelmét”. Azonban a szeretetről, különösképpen az Istenre vonatkozó hálaadó szeretetről sem szabad elfelejtkeznünk, mondta a főpásztor.
A díjak átadására a vecsernye végén került sor. A legkiemelkedőbb pedagógiai munka elismeréséért a Keresztelő Szent Jánosról nevezett Nevelésért Díjban részesült Barta József Istvánné óvodapedagógus, a Szent Miklós Gö­rög­ka-tolikus Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, aki már harminchárom éve van a pályán. Méltatásában elhangzott: „Minden mondatában és cselekedetében a segítőkészség tükröződik. (…) Jézus tanítómunkájának megtapasztalásához a szülőknek és a kolléganőknek zarándokutat szervez, ami különös felelősségtudatról tesz tanúbizonyságot. Munkatársaihoz és a rábízott gyermekekhez való viszonya élő görögkatolikus vallásosságából származó szereteten és figyelmen alapul.”
A Szent Lídiáról nevezett díjat Kaulics Lukács gondnok érdemelte ki, a nevelést-oktatást kiemelkedően segítő munkájáért. Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda megnyitásától tevékenykedik az intézményben Kazincbarcikán. Minden tevékenységét áthatja az Istenbe vetett hit és bizalom. Munkavégzésében sem az időt, sem az energiát nem sajnálja, gyakran szabadidejéből is áldoz az óvoda környezetének szépítésére.
A liturgián püspöki dicséretben részesült Bán Zoltán karbantartó (Fáy András Gö­rög­ka­to­likus Közgazdasági Szakgimnázium); Filyóné Orosz Andrea óvodatitkár (Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde), valamint Tóth Attiláné pedagógus (edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola).
A tanulók számára alapított elismeréseket a ballagási ünnepségeken vehették át a diákok: Galambvári Gréta, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola 8. b osztályos tanulója kiemelkedő tanulmányi munkájáért, szaktárgyi és sportversenyeken elért eredményeiért és a hittanosközösségben vállalt szerepéért vált méltóvá a Szent Katalin-díjra.
Pikhely Orsolya, a Fáy András Gö­rög­ka­to­li­kus Közgazdasági Szakgimnázium 12. d osztályos tanulója kitűnő tanulmányi ered­mé­nyei­ért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért, valamint kimagasló versenyeredményeiért érdemelte ki a Szent Imre-díjat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .