Átadták a Szent Erzsébet rózsája-díjat

Idén tizenötödik alkalommal ítélte oda a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Szent Erzsébet rózsája-díjat az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényének hangsúlyozására, a díjazottak személyes példájának elismerésére. A kitüntetést ezúttal Simon Sándorné Dancs Mária vehette át Erdő Péter bíborostól, az MKPK elnökétől.


A fővárosi Duna Palotában megtartott rendezvényen a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia képviseletében részt vett Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke és Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök. A díjátadón megjelent Écsy Gábor, a karitász országos igazgatója, Mádl Dalma asszony, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, és a közélet számos képviselője, köztük Varga Zs. András alkotmánybíró és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Az ünnepségen részt vett Kauser Tibor, a ferences világi rend közelmúltban megválasztott miniszter generálisa, valamint a testvéregyházak képviselői.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .