Assisi Szent Ferenc nyomában

A tábor egyben a Hajszolós fiatalok vizsgatábora is volt. Az egyházmegye különböző részeiből érkező fiatalok egy héten át ismerkedtek Assisi Szent Ferenc életével és tanításával, valamint a teremtett világ védelmével és a környezetre való tudatos odafigyelés fontosságával. Az egyszerűség jegyében sátorban laktunk. Táborhelyünkön felépítettük Assisi városát, megjelenítettük a közelben a San Damianó-i templomot, ahol annak idején Szent Ferenc meghallotta az Úr hívását. Mindenki megkapta habitusát és „rendi nevét”.
A résztvevők bepillantást nyertek Ferenc korának mindennapjaiba: egy hagyományőrző társaság segítségével lovagi tornán vehettek részt, kézbe vehették a lovagok fegyvereit és használati tárgyait, valamint középkori táncokat is tanultak. Miután a résztvevők megírták saját regulájukat, egyik hajnalon útra keltek és elzarándokoltak „Rómába” (amit ez esetben a szomszéd falu, Hegyhátszentjakab jelentett), a pápához, hogy elfogadtassák azt, és áldását kérjék rendjükre. A Szentatyát megszemélyesítő Horváth István Sándor atya vidám perceket okozott a fiataloknak Oscar-díjat érdemlő alakításával. A tábor során Budapestről érkező ferences szerzetesek, Pio és Jób testvér tartottak érdekes előadásokat a rendi életről és lelkiségről. Nap nap után más atya tartott szentmisét, hol a táborban, hol valaho útközben: focipályán, réten. Végigkísérte részvételével a tábort az egyházmegye ifjúsági referense, Mikolás Attila atya, az újmisés Gyöngyös Balázs és Mógor Péter elsőéves kispapunk. Veres András megyés püspök is meglátogatta a táborozókat, akit nagy örömmel és szeretettel fogadtak. A tábor alatt további előadások hangzottak el térképészeti, fotós és környezetvédelmi kérdésekről. A lelki programok mellett jutott idő kézműveskedésre, akadályversenyre, métára, focira, fürdőzésre a Vadása-tóban, valamint több imaformát is kipróbáltak a fiatalok: zsolozsmát, szentségimádást, egyéni imákat.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .