Angyalka szalvétából

Fotó: Fábián Attila

 

De mit tegyünk, ha nincs különös kézügyességünk, vagy sok időnk a bíbelődéshez? Készítsünk angyalt szalvétából! Lehet belőle karácsonyfadísz, de ha nem akarjuk a fára tenni, lesz belőle egy kedves angyalfigura, amelyet a lakás bármelyik pontján elhelyezhetünk. Nem kell hozzá más, mint néhány ünnepi, szép, lehetőleg aranymintás szalvéta, préselt papírgolyó, aranyszínű zsinór és zseníliadrót, olló, hurkapálca és gombostű. Ha azt szeretnénk, hogy angyalunknak más színű legyen a szárnya és a szoknyája, mint a teste, akkor két különböző szalvétából vágjunk ki egy nagyobb és egy kisebb kört. A papírgolyót szúrjuk a hurkapálcára, és borítsuk rá a már kivágott és egymásra helyezett szalvétákat. A nyakát az aranyszínű zsinórral kössük meg. Egy újabb szalvétából pedig készítsük el a szárnyakat. Ehhez elegendő egy félkörnyit levágnunk belőle. Ha megvan, középen csípjük össze, mintha masnit csinálnánk. Kötözzük rá az angyal nyakára. A zseníliadrótból vágjunk le egy kis darabot, hajlítsuk meg glóriának, és szúrjuk a papírgolyóba, vagyis a fejébe. Az aranyszínű zsinórból kössünk rá akasztót. A pálcát kihúzhatjuk a figurából, és kész is van a karácsonyfadísz angyalka. A hurkapálcát benne is hagyhatjuk, ha nem akarjuk a fára tenni, beszúrhatjuk például egy virágcserépbe, de akár még bábozhatunk is vele.
Az angyalt gyerekek is könnyen el tudják készíteni. A hozzávalókat beszerezhetjük egy jól felszerelt papírboltban, illetve kézműves alapanyagokat árusító üzletekben.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .