„Ami vagyok, és amit kaphatok”

Értékes előadásokat hallgathattunk meg az idei évre választott témakörben: „Ajándék, aki vagyok. Ajándék, amit kaphatok.” Számos esetben nem látjuk be, mekkora ajándék az életünk, az egészségünk, a képességeink, a világ, amelyben élünk, az emberi kapcsolataink, nemzeti és vallási hagyományaink. Miként is lehet észrevenni, megbecsülni az igazi értékeket, hogyan lehetünk mi magunk is ajándékká mások számára? Ezekre a kérdésekre igyekeztek válaszokat adni a tábor meghívott előadói, többek között Kerényi Lajos és Farkas István piarista atya, Béri Renátó kármelita szerzetes, Retkes Zsolt és Finta József egyházmegyés pap, Horváth Gábor és Barna-Pap Rozália világi tanár, a Parázs Pasztorális Központ munkatársai és mások. Különleges élmény volt a Bugac melletti régészeti ásatás, az egykori Pétermonostora meglátogatása, valamint a lovas kocsizás keresztül a pusztán. Szokás szerint ellátogatott közénk Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek atya is, aki szentmisét mutatott be a Hittanyán.


Ezen a nyáron is számos támogatás, kisebb-nagyobb adomány tette lehetővé, hogy a megannyi gyerek és fiatal jól érezhesse magát a táborban. Pályázatot nyertünk az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet kiírásában. Ismét jelentős támogatást kaptunk a Kalocsa–kecskeméti Érseki Hivataltól, segített bennünket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, és sok-sok adomány érkezett a környékbeli polgármesterektől, magánszemélyektől, szülőktől is. Ezúton is szeretnénk köszönetünket nyilvánítani minden támogatónknak, önzetlen segítőnknek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .