Állandó diakónusok jubileuma Budapesten

Fotó: Kanter Károly Felnőttképzési Intézet

 

A főegyházmegye állandó diakónusaiból és feleségeikből álló közösség a főpásztor vezetésével hálát adott Kerékjártó Mihály felszentelésének huszonötödik, valamint Bärnkopf Péter, Kató Csaba és Kunszabó Zoltán felszentelésének tizedik évfordulóján.
Erdő Péter elmondta, a felolvasott szentírási részek és a közelgő menybemenetel ünnepe, a megélt történelmi idő a tanítványokat és bennünket is arra hív, várjuk, hogy újra meglássuk Krisztust, de immár nem azért, hogy közbenjárjon értünk, hanem hogy színről színre láthassuk őt.
A diakonátus az Egyház egyik legdinamikusabban fejlődő intézménye. Magyarországon százhuszonöt, Olaszországban négyezer, az Amerikai Egyesült Államokban mintegy húszezer diakónus szolgál.
Az Esztergom–budapesti főegyházmegyében jelenleg huszonnégy állandó diakónus teljesít szolgálatot. Június 10-én Erdő Péter hat jelöltet szentel fel az esztergomi bazilikában.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .