Szent Mónika közösségek találkozója Szombathelyen

Fotó: Szombathelyi egyházmegye

 

A Szent Mónika közösségek minden évben kétszer tartanak országos találkozót. Az egyiket egy vidéki városban, a másikat pedig hagyományosan Budapesten.
A mintegy ezer résztvevőt Bartal Józsefné, a Szent Mónika közösség országos világi elnöke köszöntötte. Hazánk valamennyi tájáról – többek között Kazincbarcikáról, Kalocsáról, Szekszárdról, Pécsről is – érkeztek közösségi tagok a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartott találkozóra.
Szükség van imádkozó édesanyákra, akik továbbadják a hitet – nyilatkozta a Szombathelyi egyházmegye honlapjának, a Martinus.hu-nak Vereckeiné Rajkai Piroska, a szekszárdi Szent Mónika közösség vezetője. – Ebben mutat példát Mónika, aki rendíthetetlenül imádkozott fia, Ágoston megtéréséért. Ha úgy látjuk is, hogy a gyermekeink nem a megfelelő úton járnak, kitartóan kell imádkoznunk, mert az ima mindig meghallgatásra talál – hangsúlyozta.
Manapság nem könnyű édesanyának, nagymamának lenni – mondta Kovács Tamásné, a váci közösség vezetője. – Sok minden leköti az emberek figyelmét, és nem jut idő egymásra, Istenre. De ezen mindig lehet és kell is változtatni – tette hozzá.
A találkozó rózsafüzér-ájtatossággal kezdődött, majd Császár István egyházmegyei kormányzó ismertette a Szombathelyi egyházmegye történetét, és bemutatta a székesegyházat.
Homíliájában Kiss-Rigó László megyés püspök rámutatott: az édesanyák szolgálata mindig nélkülözhetetlen volt, és ma is az. Ők azok, akik megvédhetik keresztény értékeinket – a házasságot, a családot, a gyermeket –, mert ők tanúskodhatnak ezekről  a leghitelesebben a következő nemzedéknek. A lelkinap szentségimádással és tanúságtétellel zárult.
A Szent Mónika közösségek augusztus 26-án Budapesten, a budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban találkoznak legközelebb.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .