Ajándék saját kezűleg

Kis Ágival idén is igyekszünk saját készítésű ajándékkal meglepni szeretteinket. Színes karkötővel, gyöngyből kirakott képpel, mesével, rajzzal. Újabban a decoupage technikát tanulmányozzuk, amely igazán kreatív ötletek megvalósítására ad lehetőséget. Szinte bármilyen felületet (fa, cserép, üveg, gipsz, hungarocell) díszíthetünk színes mintákkal, szalvétákból kivágott motívumokkal, s nem is kell hozzá túl nagy kézügyesség; a szépérzékre persze szükség van.


Érdemes beszerezni a papír- vagy kreatív hobbi boltokban kapható de coupage-ragasztót, és ecsetet, színes temperát, különféle szalvétákat is, hogy igazán szabadon szárnyalhasson a fantáziánk. A többrétegű szalvétából csak azt a réteget használjuk fel, amin a minta található, a többire nincs szükség. A díszítendő felületet először ecsettel vékonyan kenjük be de coupage-ragasztóval. Óvatosan simítsuk rá a kivágott szalvétamotívumot, majd hagyjuk megszáradni. Száradás után még egyszer kenjük át a felületet a szalvétaragasztóval. A mintát tartósabbá és fényesebbé tehetjük, ha decoupage-lakkal átkenjük, de erre nincs feltétlenül szükség.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .