Ahol ház és közösség épült

A Brunszvik Antal által 1774 és 1776 között felépíttetett, s 1777. július 26-án, Szent Anna napján megáldott, majd 1788. május 8-án szentelt fel templom belső terének felújítása éveket vett igénybe. S hogy mára teljes pompájában fogadhatja a híveket az istenháza, az a szakemberek munkája mellett – amint az atya kiemelte – nagyrészt az egyházközség korábbi világi elnöke, Szentgáli Tamás áldozatoktól sem visszariadó, „biztató” tevékenységének is köszönhető.


Példaértékű, ahogy a városi önkormányzattal összefogva, korrekt együttműködés keretében sikerült megmenteni és megőrizni az utókornak az egész magyar nemzet számára értékes műemlék templomot – hangsúlyozta a főpásztor. Zsigmond Róbert vállalkozó irányításával fiatalok, középkorúak és idősek sok-sok önkéntes munkájával elkészült az új, korszerű plébániaépület is, ahol a mindenkori plébános és káplán magánlakása mellett a plébániahivatal irodája és egy kis vendégszoba kap helyet. A régi plébániaépületben egy kisebb és egy nagyobb méretű közösségi termet, valamint kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki, melyek alkalmasak lesznek előadások, képzések, lelkinapok és más rendezvények megtartására. Itt lelhet otthonra a martonvásári katolikus közösség, melynek tagjai egymást segítik és erősítik, s egyre több köztük a fiatal.

Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .