Ahol csillapíthatjuk a szomjúságunkat

„Hálaadásra gyűltünk össze – mondta prédikációjában a püspök. – Hálát adunk mind­azért, ami megvalósul a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház felújításával. Ám még ennél is többért szeretnék hálát adni. Ezt hallottuk Ámosz prófétától: »Íme, jönnek napok – mondja az Úr –, és éhséget bocsátok a Földre. Éhséget, de nem kenyérre; szomjúságot, de nem vízre, hanem az Úr igéjének hallására.« Ebből az ünnepi alkalomból szeretnék most hálát adni ezért az éhségért és szomjúságért, amely bennetek és bennem is ott van.
Hálát adok az Úrnak azért is, hogy vannak helyek, s nemcsak templomok, hanem lelkigyakorlatos házak is, ahol csillapítják ezt az éhséget. Ahová azért jönnek az emberek, mert éhesek az igaz­ságra, szomjazzák az igét. Isten olyan, mint a víz, amely mindenütt jelen van a Földön, de csak a kutaknál és a forrásoknál tudunk inni belőle. Isten is mindenütt ott van, de bizonyos helyeken nagyot lehet kortyolni az jelenlétéből, és csillapíthatjuk iránta való szomjúságunkat, vágyunkat.”
A szentmisét követően a jelenlévők átvonultak a lelkigyakorlatos házba, ahol Mester Balázs, Bárdudvarnok polgármestere mondott köszöntőt. Világos Krisztián plébános, a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház igazgatója örömét és háláját kifejezve mondott köszönetet mindazok áldozatos munkájáért, akik segítettek a felújításban. Ezután Varga László megyéspüspök megáldotta az épületet, amelynek újonnan épített közösségi terét Váli Erzsébet Ancilla OSB nővérről nevezték el.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .