Ahol a gyermekekre Kis Szent Teréz vigyáz

Fotó: Udvardy Márton

 

„A Kaposvári Egyházmegye 2018. január 1-jén két csoporttal vette át a bölcsődét a Szent Imre Öröksége Ifjúsági és Szociális Alapítványtól. Az ingatlan azóta teljes körű felújításon esett át, és el tudtunk indítani egy harmadik, hétfős családi bölcsődei csoportot is” – mondta el Kocsisné Németh Zsuzsanna, a hálózat vezetője. A bölcsődében, amelynek védőszentje Kis Szent Teréz, a legmodernebb körülmények között cseperedhetnek az idejáró gyermekek.
„Keresztény szemlélet szerint neveljük a gyerekeket: ahogyan élünk, gondolkodunk, játszunk, ahogyan foglalkozunk velük, ezt a szellemiséget sugallja – foglalta össze az intézmény pedagógiai elveit Póra Gabriella hálózati koordinátor. – A ráérős, megerősítő módszert alkalmazzuk a nevelés során, hogy minden kisgyermek azt érezhesse, ő a fontos. A csoportok kis létszámúak, emiatt több figyelem jut a gyerekekre. A személyes odafigyelés pedig megtérül: nagyon jól fejleszthetők a kicsik. Jó látni, ahogyan a kis totyogókból két lábon ugráló óvodások válnak.”
A megújult épület átadásán Varga László megyéspüspök köszönetet mondott a bölcsőde dolgozóinak és a felújításban részt vevő munkatársaknak, majd főpásztori áldását adta az intézményre, a gyermekekre és nevelőikre is.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .