Agyonlőttek gyóntatás közben egy papot Közép-Mexikóban

Fotó: Vatican News

 

A harminchárom éves ­Juan Miguel Contreras Garcíát a közép-nyugati Jalisco szövetségi államban található Tlajomulco de Zúñiga településen gyilkolták meg. A mexikói Egyház sajtóközpontjának értesülése szerint a lelkipásztorral gyóntatás közben végeztek. Juan Miguel Contreras Garcíát két évvel ezelőtt szentelték pappá. Az ügyész­ségnek az előzetes vizsgálatokról kiadott közleménye szerint két férfi tért be a templomba, tüzet nyitott, majd autóval elmenekült a helyszínről. A papot több lövés érte, a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

*

Két nappal korábban Mexikóváros külterületén az ötvenéves Alcántara Díaz lelkipásztort ölték meg a templomában. A sajtóközpont adatai szerint idén négy papot gyilkoltak meg az országban, 2012 óta összesen huszonhármat. Latin-Amerika országai közül Mexikóban a legmagasabb az egyházi személyek ellen elkövetett emberölések száma.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .