Aggodalmak, félelmek

Tény, hogy vannak olyan bűncselekmények, amelyek nagyon elszaporodtak ebben az országban, és sajnos vannak köztünk olyanok, akik egyáltalán nem tisztelik mások életét, épségét, a közösség értékeit, és naponta rúgják fel az emberi erkölcs legalapvetőbb szabályait. Beszélhetnénk megölt, megerőszakolt fiatalokról, kirabolt és meggyilkolt idősekről, számba vehetjük a kifosztott templomokat vagy kegyhelyeket, vagy hiányolhatjuk egy bakonyi fakereszt elrabolt fémkorpuszát. Ez utóbbi esetben kíváncsi lennék, vajon milyen szavak kíséretében értékesítette az illető a lopott „holmit”?! Kapott-e érte harminc eurót?


Sajnos, szinte valamennyien találtuk már hűlt helyét ellopott biciklinknek, autónknak, és szembesültünk felforgatott, kirabolt otthonainkkal, de amikor a közelmúltban katasztrófahelyzetben loptak el elektromos vezetéket, rettenetesen megdöbbentem. Amíg mások életeket mentenek, vannak, akik kihasználják az éberség hiányát. Volt már ilyen a történelemben? Szent László kemény törvényei jutnak eszembe, de tudom azt is, hogy lovagkirályunkat ma valószínűleg szétszednék a jogvédő aktivisták. Ilyenkor bizony aggódom gyermekeim jövőjéért, és félek, hogy minden nappal elveszítünk egy esélyt az összefogásra. Mert egyedül védtelenek vagyunk, csak a közösség ereje és Krisztusba vetett hite győzheti le világunkban a rosszat. Szerencsére van, ahol már elkezdték az összefogást. Több budapesti plébánia közösségében aláírást gyűjtenek, hogy ne lehessen emberi embriókat felhasználni kozmetikai és élelmiszer-ipari célokra.

Olykor valóban letaglózó, hogy mi ellen kell védekeznünk. Egy amerikai szervezet a közelmúltban azért kardoskodott, hogy a „sikertelen” abortuszok után megszületett gyermekek életéről az anya és az orvos dönthessen. Nincs tévedés, valóban a világra jött baba életéről akarnak ítéletet hozni. Hát ilyenkor félek és aggódom, és ezek után nagyon sokáig kell imádkoznom Szent Teréz imáját, hogy megnyugodjon a lelkem. Mindenesetre az ima mellett tennünk is kell, hiszen a világban élünk, és Jézus sem akar védett lakóparkokba zárni minket. Cselekednünk kell társadalmunkért, hogy békét és biztonságot teremtsünk családjaink számára. Összefogva, amíg nem késő.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .