A viharkárosultak megsegítése

A vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, épületeket rongált meg, autókat tört össze, és számtalan ház tetejét tette tönkre. Közel 2000 épület tetőszerkezete károsodott, 31 épület vált lakhatatlanná, és 80 embernek kellett elhagynia az otthonát. A hatóságok nagy erőkkel dolgoztak a kárelhárításon, majd megkezdődött a kárfelmérés, amely jelenleg is tart.
A Katolikus Karitász debrecen-nyíregyházi egyházmegyei központja, Mészáros László karitászigazgató vezetésével az első pillanattól nyomon követi az eseményeket, segíti a kárfelmérést Nyírkáta, Pusztadobos, Nyírmada, Gyulaháza, Ajak, Mátészalka és Kisvárda településeken.
Az önkormányzatok tájékoztatása alapján Pusztadoboson és Ajakon több mint negyven olyan ház részletes felmérését végezte el a segélyszervezet, amelyek tulajdonosainak nem volt biztosítása, így a tető vagy más károk helyreállításában a családok nem számíthatnak segítségre.
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász gyűjtési felhívást tett közzé a viharkárosultak megsegítéséért. A szervezet a támogatásokat a következő számlaszámon fogadja: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Ka­ritász, CIB Bank Zrt., 11100702-18792069-36000001. A közlemény rovatban kérik feltüntetni: Viharkárosultak megsegítése.

Kérjük, támogassák adományaikkal a károsult családok megsegítését!

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .