A vallások együttéléséért

Fotó: Győri Egyházmegye

 

„Az elismeréssel felkerültünk a Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) huszonhatos listájára, és versenyben vagyunk a fődíjért is. A díj elsősorban annak köszönhető, hogy a tizenkét éve rendszeresen megrendezett fesztiválon Győr-Újvárosban hétszáz méteren belül egyazon utcában található öt templom, amelyek öt különböző vallást képviselnek” – mondta az esemény művészeti vezetője az M1 csatorna délelőtti műsorában augusztus 8-án.
Borsa Kata művészeti vezető kiemelte: harminckilenc országból mintegy ezer fesztivál pályázott az EFFE díjára. A szövetség végül hétszáztizenöt rendezvényből választotta ki a legjobbnak ítélt huszonhatot. A listára húsz ország kulturális eseményei kerültek, közülük a minden májusban megszervezett Öt Templom Fesztivál az egyetlen magyarországi.
„Nemcsak a fesztiválnak és Győrnek, de az egész országnak is nagyon sokat jelent ez az elismerés. A cím ugyan nem jár pénzbeli támogatással, ugyanakkor két éven át használhatjuk a díjazást bizonyító logót, és az EFFE honlapján kiemelten népszerűsítik majd az eseményünket” – mondta el Borsa Kata.
A művészeti vezető megjegyezte: szeretnék megmutatni, hogy a vallások együttélése nemcsak egy fesztivál idején, hanem az év minden napján lehetséges, a világon mindenütt.
Mint elhangzott, az Öt Templom Fesztiválhoz kapcsolódva immár öt éve november végétől karácsonyig megtartják az Advent elnevezésű rendezvényt is, amelynek programjában például bibliaórák, koncertek, a hanuka ünnepe és színházi előadások is szerepelnek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .