Több mint harmincezer muzulmán látogatta meg augusztus 22-23-án Hampshire-ben azt a rendezvényt, amin többek között a torinói lepel hiteles másolatát is bemutatták, valamint tudományos tanácskozáson vitatták meg a lepel jelentőségét. Az ortodox zsidó Barrie Schwortz, a torinói lepel szakértője is felszólalt a rendezvényen.
A rendezvényt az Angliában működő ahmadi iszlám közösség szervezte. A legtöbb muzulmán Jézust igaz prófétának tartja, ugyanakkor úgy hiszik, soha nem feszítették őt keresztre, hanem felvétetett a mennybe. Az ahmadi közösség, mely az iszlám egyik ága azonban azt vallja, Jézust keresztre feszítették, de tanítványai gondoskodásának köszönhetően túlélte a kivégzést.
Több mint száz országból érkeztek részvevők a hampshire-i rendezvényre, melynek legfőbb célja az volt, hogy rámutasson, a valódi iszlám számára fontos a béke, a tolerancia és a hűség, és elutasítja a szélsőséges, erőszakos ideológiákat. (CH)

További érdekes olvasnivalók

# Egyházunk - I. János Pál, a „mosolygós pápa” 1978. szeptember 28-án meghalt. Sok szóbeszéd keringett hirtelen haláláról. S ...

# Egyházunk - Október utolsó napjaiban az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) a Vatikáni Államtitkárság ...