A tanúságtevő élet gyümölcsei


   
Papp Eszter: II. János Pál pápa igyekezett figyelmünket egyre jobban Jézusra irányítani; nemcsak beszélt róla, hanem tanúságtevő életével példát is mutatott. Minket, fiatalokat arra buzdított, hogy merjünk Jézus barátai lenni: ne csak az előszobába engedjük be egy röpke beszélgetésre, hanem szívünk legbelső helyiségében kínáljuk hellyel. A másik dolog, ami vele kapcsolatban megragadott, az volt, hogy olyan légkört tudott maga körül teremteni, amelyet megmagyarázhatatlan módon mindenki vonzónak talált. A gyermekekkel, fiatalokkal, betegekkel való találkozásai, illetve az e találkozásokat megörökítő képek mindig megrendítenek. II. János Pál tanúságot tett arról, hogy az életszentség mindenki számára elérhető. Hitoktatóként fontosnak tartom, hogy a tanítványaim elé olyan, szent életű személyeket állítsak példaképül, akik élete vonzó, hozzájuk közeli. A legnagyobb öröm számomra az, ha látom az arcukat, ahogy a szentatyáról beszélnek. Első számú példaképem ő, és remélem, hogy rajtam keresztül a hittanosaim is közelebb kerülnek hozzá.
   
Takács Eszter: II. János Pál pápa személye és tanítása nagy ajándék számomra. Csak egy kincset szeretnék kiemelni a sok közül, amely hozzá kötődik. Az utóbbi években különösen nagy hatással volt rám a testünkről, a szexualitásról szóló forradalmi tanítása, amelyet a test teológiájának nevezett. Egyrészt azért, mert házasságra készülünk a vőlegényemmel, másrészt mert a fiatalok tisztaságra neveléséről írtam a szakdolgozatomat. A szentatya tanítása több a házasság és a szexualitás magyarázatánál: segít, hogy az ember megértse önmagát és helyét a világban. Feltárta, mi Isten eredeti terve a testtel és ezáltal az egész életünkkel kapcsolatban. Isten azért adta a szexuális vágyat, hogy az ember ajándékká váljon a másik személy számára; szeretete szabad, teljes, feltétel nélküli és gyümölcsöző legyen. Mindez csak a házasságban valósulhat meg. Azt tanította, hogy a férfi és a nő a házasságban a szexualitás által megszentelődik, és egymást is megszentelik. A házasságra készülve vőlegényemmel együtt fedezzük fel azt a kincset, amelyet II. János Pál testteológiája rejt.
   
Kabay-Melega Anikó: Ő az, aki nagyon érzékelhetően mutatta meg számunkra Jézust, tetteivel, szenvedésével, egész életével. Ami miatt különösen közel érzem magamhoz, az a fiatalok szeretete, tisztelete, hogy bízott bennünk és lehajolt hozzánk. Hálásak lehetünk neki azért is, hogy rengeteget tett a békéért, a kommunizmus megdöntéséért. Egy hozzánk hasonlóan sokat szenvedett nép fiaként került a pápai székbe, ezért különösen is átérezte hazánk sorsát. Én már házas vagyok, de mielőtt a nagy döntést meghoztam, komoly harcok dúltak bennem, hogy a helyes utat válasszam. Tele voltam félelmekkel, sokat imádkoztam, és II. János Pál pápa is rengeteg erőt adott, illetve az üzenetei választ jelentettek a kérdéseimre. Kértem a közbenjárását, hogy segítsen a félelmeimet leküzdeni, és nyugodt szívvel tudjam kimondani az egész életre szóló igent. A reggeli imában a férjemmel mindennap együtt olvassuk az aznapra küldött üzenetét breviáriumából.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .