A szmolenszki tragédia évfordulóján

Az áldozatok között volt Lech Kaczyński köztársasági elnök és felesége, továbbá számos kormányzati tisztségviselő, parlamenti képviselő, állami és társadalmi vezető – valamennyien a katyńi mészárlás hetvenedik évfordulóján tartott megemlékezésre igyekeztek. Mint ismeretes, 1940-ben az oroszországi Katyńban és környékén a szovjetek huszonkétezer lengyel katonatisztet, illetve polgári személyt lőttek tömegsírokba.

A légi katasztrófa második évfordulóján, április 10-én, 19 órai kezdettel szentmisét tartanak Budapesten, a belvárosi Nagyboldogasszony-templomban (V., Március 15. tér). A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), a Civil Összefogás Fórum és a Civil Egyeztető Tanács által szervezett szertartáson Osztie Zoltán plébános, a KÉSZ elnöke és Karol Kozłowski, a budapesti lengyel templom plébánosa koncelebrál. Ugyanabban az időpontban a varsói Keresztelő Szent János-székesegyházban Kazimierz Nycz érsek, prímás Bíró László tábori püspök oldalán mutat be gyászmisét.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .