A Szeretetláng ünnepe

A Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja mozgalom az Esztergom–budapesti főegyházmegyében történt megalapítása óta örvendetes fejlődésen ment keresztül. Az idők során számos új engesztelő imacsoportja alakult, s a tagok száma mostanra meghaladja a háromezret. Az első Szeretetláng-imacsoport az 1970-es évek derekán Fuhrmann Ernő pápai kamarás és Kosztolányi István biblikusprofesszor vezetésével a budapesti Szent Család-kápolnában alakult meg.

A lelkiségi központban ma is rendszeresen tartanak szentmiséket és imaórákat, s emellett folyamatosan szerveznek különböző találkozókat, előadásokat és lelkigyakorlatokat.


A Szeretetláng egy Magyarországról kiinduló világméretű mozgalom, amely az eucharisztikus lelkiséget szeretné felkínálni Szűz Mária tiszteletén keresztül. Célja, hogy a családokban előmozdítsa az együtt imádkozást mint a személyes és közösségi megszentelődés eszközét, s ezáltal támogassa az új evangelizáció célkitűzéseit.

A Szeretetlángról szóló üzeneteket elsőként Kindelmann Károlyné Szántó Erzsébet világi kármelita kapta 1961-től 1983-ig Jézustól és Szűz Máriától, és lelki naplójában jegyezte le. Ezt a naplót azóta már sok nyelvre lefordították, ennek nyomán világszerte imádságos, engesztelő lelkiségi mozgalom bontakozott ki. Erdő Péter bíboros 2009. április 5-én egyházi jóváhagyást adott a Szeretetláng Lelki Napló kiadásához, s egyházmegyéjében megalapította a Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja mozgalmat.

MK

Fotó: Kissimon

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .