A Szentírás napja

Előadásokon, beszélgetéseken vehettek részt, a püspöki palotában pedig bibliai különlegességeket tekinthettek meg az érdeklődők. A város központjában felállított miniszínpadon a találkozó egész ideje alatt Szentírás-részleteket hallhattak az arra járók, de emellett lehetőségük kínálkozott szentségimádásra, elcsendesedésre is. A választható programok között szerepelt például a Biblia-labirintus, amelyben bibliai jeleneteket ábrázoló képek segítségével a fiatalok végigjárhatták az emberiség útját a Teremtéstől a Jelenések könyvéig. A Láthatatlan Színház előadásán a különböző érzékszervek segítségével kísérték végig a jelentkezőket a Szentírás állomásain. A gyermekek szívesen tértek be a kézműves foglalkozásokra, játékokra, de a közös bibliaolvasásra is. A szabadtéri színpadon pantomim csoportok bibliai jeleneteket mutattak be, sokan voltak kíváncsiak a Gável Testvérek koncertjére.

Osztatlan sikert aratott – többek között – a móri fiatalok Forró Capuccino együttese a városközpont bejáratánál. Evangelizációs műsorukba a fiatalok mellett bevonták az éppen arra járó városlakókat is. A találkozó püspöki szentmisével zárult a zsúfolásig megtelt Szent Imre-templomban. Spányi Antal megyés püspök szentbeszédében hangsúlyozta, hogy a keresztény embernek nemcsak önmagával, hanem a társaival, a világgal szemben is küldetése van. Ha erkölcsi magatartásával, tanúságtételével, példamutatásával Jézus örömhírét adja tovább, akkor reménye nyílik arra, hogy jó irányban változik meg nemcsak szűkebb környezete, de a körülötte lévő világ is. Ezen a szép áprilisi napon a Bibliára figyelve együtt lehettek az egyházmegye fiataljai. A Szentírás segítségével mélyebben megismerhették társaikat, közelebb kerülhettek egymáshoz, az Örömhír nekik szóló személyes üzenetét meghallva ablakot nyithatnak egy jobb és különb életre.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..