A Szentírás napja

Előadásokon, beszélgetéseken vehettek részt, a püspöki palotában pedig bibliai különlegességeket tekinthettek meg az érdeklődők. A város központjában felállított miniszínpadon a találkozó egész ideje alatt Szentírás-részleteket hallhattak az arra járók, de emellett lehetőségük kínálkozott szentségimádásra, elcsendesedésre is. A választható programok között szerepelt például a Biblia-labirintus, amelyben bibliai jeleneteket ábrázoló képek segítségével a fiatalok végigjárhatták az emberiség útját a Teremtéstől a Jelenések könyvéig. A Láthatatlan Színház előadásán a különböző érzékszervek segítségével kísérték végig a jelentkezőket a Szentírás állomásain. A gyermekek szívesen tértek be a kézműves foglalkozásokra, játékokra, de a közös bibliaolvasásra is. A szabadtéri színpadon pantomim csoportok bibliai jeleneteket mutattak be, sokan voltak kíváncsiak a Gável Testvérek koncertjére.

Osztatlan sikert aratott – többek között – a móri fiatalok Forró Capuccino együttese a városközpont bejáratánál. Evangelizációs műsorukba a fiatalok mellett bevonták az éppen arra járó városlakókat is. A találkozó püspöki szentmisével zárult a zsúfolásig megtelt Szent Imre-templomban. Spányi Antal megyés püspök szentbeszédében hangsúlyozta, hogy a keresztény embernek nemcsak önmagával, hanem a társaival, a világgal szemben is küldetése van. Ha erkölcsi magatartásával, tanúságtételével, példamutatásával Jézus örömhírét adja tovább, akkor reménye nyílik arra, hogy jó irányban változik meg nemcsak szűkebb környezete, de a körülötte lévő világ is. Ezen a szép áprilisi napon a Bibliára figyelve együtt lehettek az egyházmegye fiataljai. A Szentírás segítségével mélyebben megismerhették társaikat, közelebb kerülhettek egymáshoz, az Örömhír nekik szóló személyes üzenetét meghallva ablakot nyithatnak egy jobb és különb életre.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .