A Szentatya bejelentette szentföldi zarándoklatát

A Szent Péter téren összegyűlt tízezernyi hívő előtt jelentette be a pápa, hogy május 8. és 15. között a Szentföldre utazik – megerősítve ezzel az eddigi információkat. A Szentatya zarándoklatnak nevezte tervezett utazását; Jézus földi életének színhelyein szeretné kérni Istent, hogy adja meg az egység és a béke ajándékát a Közel-Kelet és az egész emberiség számára. XVI. Benedek pápa arra kéri a híveket, hogy imádkozzanak az utazás eredményességéért.

A pápa már előzőleg is említette, hogy ilyen utazásra készül. Legutóbb február 12-én, amikor kihallgatáson fogadta az amerikai zsidó szervezetek küldöttségét. Akkor azonban még nem jelölt meg időpontot. A mostani bejelentés az első hivatalos megerősítés az akkori nem hivatalos közlés óta. Ez lesz XVI. Benedek pápa első szentföldi és tizenkettedik Olaszországon kívüli apostoli útja.

A Szentszék sajtóközpontja nyilvánosságra hozta a közel-keleti látogatás első részleteit: a pápa ellátogat Ammanba, Jeruzsálembe, Betlehembe és Názáretbe. Antonio Franco érsek, izraeli apostoli nuncius jeruzsálemi nyilatkozata szerint a Szentatya látogatása nagyon sokat jelent a feszültségek, harcok és háborúk okozta szenvedések között élők számára. Az egyházfő minden társadalmi csoportot szeretne megszólítani, hogy előmozdítsa a békés együttélés megvalósítását a Közel-Keleten. XVI. Benedek utazása lesz a harmadik pápai látogatás a területen Izrael állam 1948-as megalapítása óta. VI. Pál 1964-ben, II. János Pál 2000-ben tett látogatást a Szentföldön.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .