A székesfehérvári Karitász az élelmiszermentő programban

Az elmúlt egy hónapban több mint hatszáz kilogramm áru hasznosult így az áruházakban, amelyek a székesfehérvári Alba Caritas Hungarica Alapítvány és az Élelmiszerbank partnerei.
A karitászcsoportok tagjai a program keretében az áruházaktól átvett termékeket kiosztják a rászorulóknak: a létminimum alatt vagy ahhoz közel élőknek, munkanélkülieknek, kisnyugdíjasoknak, szociálisan hátrányos helyzetű családoknak. A szolgálatban Székesfehérváron részt vesz az öreghegyi, az Almássy-telepi és a Prohászka-karitászcsoport, valamint a lovasberényi, a velencei és a perkátai közösség.
Az önkéntesek mindennap elhozzák az áruházakból a közeli vagy aznapi lejáratú termékeket: pékárut, zöldséget, gyümölcsöt. Előfordul, hogy felvágott, húsáru, tejtermék is van az átvett élelmiszerek között.
Mindezzel nemcsak a rászorulókat segítik, hanem az élelmiszerpazarlás is csökken, hiszen ezeket az árukat megsemmisítenék. A fogyasztói társadalom felesleget termelő hozzáállásával szemben a Katolikus Karitász ráirányítja a figyelmet a társadalom perifériáján élőkre. A segélyszervezet fontosnak tartja, hogy a jólétet élvezve se feledkezzünk meg a szükséget szenvedőkről.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .