A szegények püspöke

A Győri Egyházmegyei Levéltár két kötetet is megjelentetett az évfordulóra. Apor Vilmos szentbeszédeinek Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola és Szeminárium rektora által összeállított gyűjteményét Pápai Lajos megyés püspök mutatta be. A könyv több száz fotó segítségével kíséri végig Apor Vilmos püspök életpályáját.


A Püspökvár tornyának előkertjében a győri püspök, Keresztes Szilárd nyugalmazott hajdúdorogi püspök, Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök, Ägidius Zsifkovics kismartoni püspök, illetve Alberto Bottari de Castello érsek, Magyarország apostoli nunciusának jelenlétében. Lebó Ferenc szobrászművész frissen leleplezett alkotását (képünkön) Alberto Bottari de Castello érsek áldotta meg.

A szoboravató után a Nagyboldogasszony-bazilikában az apostoli nuncius szentbeszédében kiemelte: a magyar vértanú püspököt elsősorban szeretetéért csodálja, amellyel Jézus Krisztus, a liturgia és embertársai felé fordult. Nem hiába nevezte őt II. János Pál pápa a szegények püspökének. Az ünnepi liturgia végén az egész templom együtt imádkozott boldog Apor Vilmos sírjánál.

Győri egyházmegye/P. B.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..