A piaristák és a Bokor együtt emlékezett

A misét Labancz Zsolt piarista tartományfőnök celebrálta. A bevezetőben elmondta, hogy a rendház szobáját, melyben testvérük lakott, ma is „Gyurka bácsi szobájaként” emlegetik.

Kaszap István, a Bokor szóvivője a mise elején arról vallott, hogy mit kapott ő és a Bokor Bulányi Györgytől: „Felnőtt kereszténnyé kell lennünk! Felnőtt keresztény nem hordhatja mások zsebében a lelkiismeretét”! – hangsúlyozta.

Urbán József  volt piarista tartományfőnök úgy emlékezett, hogy Gyurka bácsinak életeleme volt a párbeszéd: az egyéni és közösségi beszélgetésben kereste és találta meg a jézusi megoldásokat. A megemlékező imákat a piarista rend, a család, a gondozók képviselője és bokorbeli barátok mondták.

A mise után Bulányi György sírjánál, a budapesti új köztemetőben fejeződött be a megemlékezés. Igazi közösségi találkozó zajlott le ott, amely egy személyes hangvételű imával kezdődött, majd a hangfelvételről megszólaló Gyurka bácsi szavaival „indult a kör”.

Ezt követően mindenki felolvasta a neki véletlenszerűen kiosztott szövegrészletet, Bulányi György legbensőbb gondolatait. Végül megrendítő vallomások hangzottak el a jelenlévők részéről. A megemlékezés a Bokor – himnusz („Megkötöm magamat”) eléneklésével fejeződött be.
Forrás: www.hirporta.hu
 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .