Diákpoéták a családról

Egyik évben a IX. kerületi Jaschik Álmos Művészeti Iskola tanulói jelentkezhetnek képzőművészeti alkotásaikkal, a másikban pedig irodalmi munkákkal a Budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium diákjai. Június 19-én, az Egyetemi-templomban bemutatott ünnepi tanévzáró szentmisét és Te Deumot követően adták át az idei irodalmi díjakat. Ezúttal elsősorban lírai alkotások születtek, a „Ward Máriás” gyerekek a szülői hivatást, a testvér(ek) fontosságát, a (nagy)család építő, biztonságos szeretetközösségét választották verseik témájául. A gimnazista korosztály harmadik helyezettje Janus Pannoniusról adott be irodalmi esszét, középpontba állítva a reneszánsz pécsi költő-püspök édesanyjának, Borbálának halálára írt siratóénekét.

Tavaszy Noémi, aki rövid ideig rajz szaktanár is volt, bevezetőjében kiemelte: „Ha a tanítástól el is szakadtam, a diákokkal, az ifjúsággal tartani szerettem volna a kapcsolatot. A jövő nemzedékre gondolva hoztam létre ezt a díjat…”

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .