A piarista karizma jegyében

Fotó: Márkus Roland SP, Szathmáry Melinda

 

Az új tagok közül öten a 2018-ban szerveződött pesti közösséghez tartoznak, ketten pedig Temesváron alakítanak közösséget, és a szegedi testvériségtagokhoz kapcsolódnak.
A pesti közösség tagjai: Dezső Tímea tartományfőnökségi munkatárs; Strom­mer Pál piarista öregdiák, a Magyar Piarista Diákszövetség elnöke; Strommer Pálné Szilvia; Szilvásy László SP tartományfőnök; Vár­gedő Tamás piarista öregdiák, a diákszövetség választmányának elnöke.
Temesvárról Jakab Ilona, a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatónője és Kocsik Zoltán atya, a Gerhar­di­num igazgatóhelyettese, spirituálisa tett ígéretet.
A piarista rend testvériségét 1988-ban alapította meg az akkori generális, Josep María Bal­cells.
A testvériség azoknak a keresztény hívőknek az összessége, akik a piarista karizma (lelkiség, küldetés és élet) megélésére kisközösségekben egymáshoz társulnak, mindegyikük a saját világi, szerzetesi vagy papi hivatása szerint. A testvériség tehát a piarista karizmában egybekapcsolódó hívők társulása, amelyet a piarista rend elismert.
A magyarországi testvériség két évvel ezelőtt, pünkösd vigíliáján alakult meg, négy világi, piarista intézményben dolgozó munkatárs és három piarista szerzetes csatlakozásával, akik most megújították ígéretüket a családtagok, barátok, rendtársak és kollégák körében zajlott esemény keretében.
Az első közösség világi tagjai: Dekiszkyné Fejér Rita (Piarista Szakképző Központ, Göd); Jusztinné Nedelkovics Aliz igazgató (Dugonics András Piarista Gimnázium, Szeged); Jusztin István kollégiumvezető (Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium, Szeged); Mikulás Domonkos igazgató (Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda, Kecskemét).
Az első közösség szerzetes tagjai: Czeglédi Zsolt SP (Szeged); Labancz Zsolt SP tartományi asszisztens (Budapest); Szabó László SP (Sátor­aljaújhely).

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .