A pápa Marcial Macielről

Időközben elrendeltünk egy apostoli vizitációt, és kineveztünk egy delegátust, amely egy munkatársi csoporttal előkészíti a szükséges reformokat. Természetesen jobbításokra van szükség, ám nagyjában és egészében véve a közösség egészséges. Sok fiatal ember van itt, akik lelkesen akarják szolgálni a hitet. Nem szabad összetörni ezt a lelkesedést. Végső soron sokan egy hamis alak által a helyes útra nyertek meghívást. Ez az igazán figyelemreméltó, az ellentmondás, hogy úgymond egy hamis próféta mégis pozitív hatást tudott kiváltani. Újra bátorságot kell önteni e fiatal emberekbe. Olyan új struktúrára van szükség, amely nem engedi meg, hogy a semmibe zuhanjanak, inkább helyes vezetés alatt tovább tudják szolgálni az egyházat és az embereket.”

 (Részlet XVI. Benedek pápa A világ világossága című interjúkötetéből, mely hamarosan megjelenik az Új Ember és a Duna International közös kiadásában.)

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .