A pápa a nyereségvágyról

„Pedig mindenekelőtt az emberre kell gondot viselnünk, mindazon emberekre, akiknek hiányzik a napi élelmük, és már csak a túlélésért küzdenek. A szegények nem alamizsnát kérnek az emberiségtől, hanem emberi méltóságuk elismerését.”


„Van elegendő élelmiszer az emberiség ellátására, mégsem tud minden ember elegendő mennyiségű táplálékhoz jutni, mert az élelmiszerek jelentős része hulladékba kerül, megsemmisítik, vagy éppen túlzott fogyasztással pazarolják.” A pápa óvott attól, hogy hamis statisztikákkal tagadják el az éhezés következményeit.

Az éhezés elleni küzdelem nagyobb szolidaritást kíván a nemzetektől. A szentatya hangsúlyozta, hogy az igazságosság és a béke fogalma szorosan összefügg egymással. Lehetséges az egész emberi családot egészségesen táplálni, ha valamennyi állam együttműködik ennek érdekében. Az élelmiszereket semmiképpen sem szabad politikai és gazdasági nyomásgyakorlásra használni – hangsúlyozta beszédében Ferenc pápa. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .