A muszlim asszony, akinek a fia katolikus pap lett

A harmincegy éves Robertus Belarminus Asiyanto az egyike volt annak a tizenegy verbitának, akit néhány napja Maumere városában, Flores szigetén, Indonézia East Nusa Tenggara nevű tartományában szenteltek pappá. Az ünnepélyes szertartáson a fiú édesanyja, Siti Asiyah is részt vett, és áldását adta fiára. Az asszony iszlám viseletben volt, haját hidzsáb takarta el. Siti ugyanis muszlim, de vallásos meggyőződése ellenére mindenben támogatta fiát a hivatása felé vezető úton. A papszentelésen a fiú fejére helyezte a kezét, és azt mondta, hogy nagyon boldog, hogy láthatja a fiát, amint a katolikus egyház papjává szentelik. Tanúságtételét látva a szertartás minden résztvevője tapsolni kezdett, és csodálta a fia iránt érzett szeretetét. Örömében az asszony végigsírta szinte az egész ceremóniát.
Leo Kleden, az indonéziai Ende tartomány verbita tartományfőnöke azt mesélte, hogy a fiú az indonéziai Flores szigetén született, ahol a katolikusok a lakosság többségét alkotják, és gyermekkorát katolikusok szomszédságában töltötte. „Robertus már egészen kölyökkora, talán általános iskolás kora óta katolikusként él” – nyilatkozta. Mivel hivatástudata egyre erősebb lett, a fiú belépett a szemináriumba, és pappá szentelése előtt édesanyja áldását kérte. Az anyja támogatása számára a mindent jelentette. Miután fia elmondta, mit szeretne, az asszony csak annyit mondott: „Fiam, hallgass a szívedre!” A tartományfőnök szerint Siti egy rendkívül különleges édesanya: „Szépen nevelte a gyermekét, és megadta neki a szabadságot, hogy azt tegye, amire Isten hívja.” (forrás: CBCP News Service)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .