A média pápaképe

Gänswein szerint a pápa figyelemmel kíséri, mit ír róla a sajtó. Ha valamit jogos kritikának ismer fel, megfontolja. Márpedig a számára készülő napi szemle mindig tartalmazza az ellene irányuló támadásokat, bírálatokat is, nemcsak a pozitív sajtóvisszhangokat.

Európa ma már nem az élő keresztény hit példaképe – mondja a Baden Württembergből származó prelátus, aki már a Hittani Kongregációban is személyi titkára volt Ratzinger bíborosnak. XVI. Benedek főleg Európa helyzetére gondolt, amikor létrehozta az Új Evangelizáció Pápai Tanácsát. Ebben riadójelzését kell felismernünk.

A szentatya születésnapján egyébként nem lesz semmiféle nagyobb ünnepség. Április 20-án a lipcsei Gewandhaus zenekar három
éve tervezett hangversenyt ad a jubiláns tiszteletére a pápai kihallgatások csarnokában.

XVI. Benedek magántitkárának új könyvében a politika, a gazdaság, a művészet, a sport és az egyház húsz kiemelkedő képviselője vall a pápához fűződő személyes kapcsolatáról. Többek között Franz Beckenbauer labdarúgó-legenda, Maria Höfl-Riesch síbajnok, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, Edmund Stoiber egykori bajor miniszterelnök, Karl Wallner ciszterci szerzetes, a pápáról elnevezett, alsó-ausztriai hittudományi főiskola rektora és Notker Wolf bencés prímásapát nyilatkozata olvasható a kötetben.
Reinhard Marx müncheni bíboros érsek XVI. Benedek finom és olykor rejtett humorát méltatja, és olyan emberként beszél róla, aki szeret nevetni. A bíboros szerint a humor teológiai érték, mely azt fejezi ki, hogy e világ súlyos valóságai nem jelentik az utolsó szót.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .