A meddőségről

Miért nem támogatja a katolikus egyház a könnyen elérhető, közismert módszereket? Miért nem engedi azokat az eljárásokat, amelyekre a család, az ismerősök, az orvosok rá akarják beszélni a párokat? Mi egyáltalán a meddőség? Hogyan lehet elfogadni, hogy a gyermekáldás nem „jár”, hanem ajándék? Mit válaszolhat a lelkivezető, ha hozzá fordulnak tanácsért? Milyen alapelvek mentén érdemes dönteni, és hogyan lehet lelkiismeret-furdalás nélkül törekedni arra, hogy a házasság gyümölcsöző legyen?


Ezek és ehhez hasonló gondolatok foglalkoztatják az április 9-ére tervezett előadások szervezőit, akik az elmúlt közel két évben meddőséggel küzdő párokkal együttműködve tapasztalták meg, hogy a fenti problémák valósak, fölmerülnek hívekben és papokban egyaránt.

Április 9-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének másnapján ezekre a kérdésekre keresik majd a választ a budapesti Szent István-bazilikában.

Regisztrációs lap, illetve további információ: naprotechnologia@gmail.com; www.naprobaba. hu.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .