„A magyarok ügye Európa ügye”

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A magyarok számára drámai időkben, amikor szégyenletes külföldi hajtóvadászat folyik az Ön kormánya és hazája ellen, ezúton is ki szeretnénk fejezni mély azonosulásunkat az Ön reformintézkedéseivel, minden hazafias érzésű lengyel ember teljes szívből jövő szolidaritását. Csodáljuk az Ön kormányának bátorságát, amellyel a külföldi tőke igája és az Európai Unió nagy országainak uralma alól próbál kiszabadulni, kiállva a magyar vállalkozások és az összmagyar nemzeti érdekek mellett. Irigyeljük az őszinte hazaszeretetet és a vallásos értékek tiszteletét sugárzó új magyar Alkotmányt. Ugyancsak csodálattal adózunk mindannak, amit miniszterelnök úr személyes szerepvállalásával tett a magyar hazafiság újjáépítése és a magyar nemzeti méltóság újjáteremtése érdekében, s annak a rendíthetetlen elkötelezettségnek, amellyel Ön következetesen megvédi hazáját a különböző nemzetközi fórumokon. Az Önök programja és tevékenysége valóságos és követendő útmutatást jelent Lengyelország számára is. A magyarországi változások sikere számunkra a remény és a lelkesedés forrásává vált. (…)

A magyar függetlenség nagy harcosa, Kossuth Lajos 1831. június 23-án a Zemplén megyei közgyűlésen kijelentette: „Lengyelország ügye Európa ügye!” Aktualizálva a híres magyar szavait, mi most azt mondjuk: „Magyarország ügye Európa ügye!” A mai Magyarország a legbátrabban és messze hangzóan lép fel a kis és közepes európai nemzetek önrendelkezése védelmében a nagy államok, a multinacionális konszernek és pénzintézetek diktátumaival szemben. (…) Egyre növekvő felháborodással fogadjuk a külföldi pénzügyi körök, valamint a Daniel Cohn-Bendit-féle baloldali és liberális csoportok hajszáját Magyarország ellen. Hiszünk abban, hogy az Ön kormánya átvészel minden vihart. Ennek jelképes megnyilvánulása volt a hatalmas, félmilliós tüntetés 2012 januárjában Budapesten, az Országház előtt.

Szolidaritást vállalva az Ön kormányának és egész nemzetének erőfeszítéseivel kívánjuk, hogy miniszterelnök úr mindvégig kitartson az aljasság és a tespedés elleni harcban.

Varsó, 2012. január 22.   

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .