A magánélet centruma

A család által képviselt szellemi, etikai, vallási és szociális értékek az egyén jólétének, lelki egészségének és a társadalom fejlődésének alapját jelentik. A családok képezik a társadalom gazdasági, humán- és szociális tőkéjét, ezért különösen fontos értékteremtő tevékenységük méltó erkölcsi és anyagi elismerése. A család az egyház tanítása szerint szentség, mert olyan szövetség, amelynek modellje a szentháromságos szeretet, mert az emberi szabadság legmagasabb fokának gyakorlását teszi lehetővé, és annak keresésére késztet, ami a szeretett személy java és az élet nagylelkű továbbadásának forrása a házastársak révén.

Kötetünkben a család és a házasság morálteológiai és szociáletikai áttekintését szeretnénk nyújtani, felhasználva a biblikus, dogmatikai, kánonjogi, kateketikai és liturgikus hátteret is. Ezeket egészítik ki a családszociológiai értékkutatások fejezetei. A szerző szociológus, teológus, politológus, humánökológus, katekéta és tanár. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet családpolitikai és kutatási igazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem óraadó tanára.

LH

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .