A ma angyalai

 

E kiállítások anyagából mára – elsősorban ajándékozás révén – hazai keresztény tematikájú, gazdag gyűjtemény jött létre a Cifrapalotában, amely egyedülállónak tekinthető a nem egyházi fenntartású múzeumok körében.

Március 14-én immár a hatodik biennále nyílt meg Kecskeméten, az alapító kurátor, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész rendezésében. Ezúttal az angyalok voltak a „főszereplők”. A biennále zsűrije elsősorban nem illusztrációkat vagy a téma eddigi feldolgozásain alapuló műveket, hanem a saját korunkra is reflektáló, aktuális utalásokat rejtő, mai nyelven megszólaló alkotásokat várt. A műfaji megkötöttség nélküli tárlatot színes katalógus dokumentálja, melyben mind a száztizennégy kiállított mű reprodukciója megtalálható. A Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából pedig számos múzeumpedagógiai programmal, gyakorlati foglalkozással, teológiai és művészettörténeti előadással, közönségtalálkozóval és tárlatvezetéssel segítik a május 19-éig nyitva tartó kiállítás minél teljesebb értékű befogadását.

A VI. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennáléra beadott munkák alkotói közül Ardai Ildikó és Kalmárné Horóczi Margit a Magyar Művészeti Akadémia megosztott fődíját vehette át, Ruttkay Sándor, Aknay János, Ruczek Zsófia és Olajos György pedig a zsűri erkölcsi díjában részesült.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .