A különleges Biblia

Abban benne van minden könyv foglalata és forrása. Ehhez a könyvhöz az Úr Szentlelke adta az ihletet azoknak, akik írták, és adja azoknak is, akik nyitott szívvel és értelemmel igyekeznek olvasni – mondta Varga Károly igazgató a Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium könyvtárában megrendezett bibliai kiállítás megnyitóján.

Dávidné Bajor Ágota könyvtáros szervezésében olyan különleges kiadásokat láthatnak a diákok és az oda látogatók, mint a XIII. századtól elterjedt Biblia Pauperum (szegények Bibliája); a legkorábbi időkből, a IV. századból fennmaradt, Saul és Sámuel történetét elbeszélő töredékes bibliaillusztráció; díszes oldalmásolatok a Jordánszky-kódexből; gyerekek számára készült képes bibliák vagy olyan különlegességek, mint a csuvas-török vagy a héber-jiddis kétnyelvű Újszövetség; valamint egy könyvecske, melyben hétszáztíz nyelvre fordították le János evangéliumának (Jn 3,16) egy versét.

A kiállítás január végéig tekinthető meg az iskolában (Budapest V. kerület, Molnár u. 4.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..