A könnyező Szűzanyánál

Negyvenkét autóbusszal és személyautókkal közel kétezer zarándok utazott a szomszédos egyházmegyébe. Az egész napos program ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Veres Andrással együtt mutatott be Pápai Lajos győri püspök és a két egyházmegyéből több mint ötven pap.

Délután a bazilika kegyoltáránál közös Mária-dicséretre várták a híveket a győri szeminárium kispapjai, a papnevelde udvarán pedig Brenner József püspöki helynök koszorúzta meg testvére, Brenner János vértanú szobrát. A vértanú annak idején a győri szeminárium papnövendéke is volt.

A püspöki helynök beszédében vázolta azt a politikai helyzetet, amely testvére meggyilkolásakor jellemezte hazánkat. A megemlékezést közös éneklés, Brenner János lelki naplójából felolvasott részletek, majd a vértanú boldoggá avatásáért elmondott imádság tette teljessé.

A nap végén Pápai Lajos püspök vezette az esti dicséretet. Homíliájában azokról a fiatalokról beszélt, akik tisztán készülnek a házasságra, vállalva azt is, hogy esetleg kinevetik őket ezért. Azokról, akik ragaszkodnak hitükhöz, még akkor is, ha ez napjainkban nem divat. Azokról az erős keresztény családokról is szólt, amelyek szilárd alapját jelentik az egyháznak. Azokról a házaspárokról, amelyek hivatásnak tekintik, hogy szülők legyenek és gyermekeiket keresztény módon nevelik.

A vesperás végén a teljes búcsú elnyeréséhez a zarándokok imádkoztak a Szentatya szándékára is.
A szentmise és a szertartások során a zenei szolgálatot a Pem László által vezetett Werner kórus látta el.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .