Centenáriumi rajzpályázat és kiállítás

A beérkezett pályaműveket Makhult Katalin iparművész és Lukács Ágota művészettörténész bírálta el. A beérkezett közel kétszáz mű legszebb darabjaiból a Horánszky utcai Párbeszéd Házában található egykori Kongregációs Otthon kápolnájában Vértesaljai Mária művészettörténet-tanár rendezett kiállítást, melyet a díjak átadásakor nyitottak meg, április 26-án.

Az ország több iskolájából érkeztek pályaművek, így a budapesti Piarista Gimnáziumból, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolából és a miskolci Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolából is. Érkeztek olyan művek is, melyek a kiírásnak nem feleltek meg, ám méltónak bizonyultak a kiállításon való részvételre – de természetesen a versenyen nem vehettek részt. A két korcsoport számára hirdetett versenyen a 12-14 év közöttieknél az első helyezett egy dobogókői családi hétvégét nyert, míg a 15-18 évesek versenyében a legjobbnak ítélt mű készítője egyhetes nyári ifjúsági táborozáson vehet részt. A második helyezettek egy különleges városnéző túrát nyertek, ahol többek közt a VIII. kerület rejtett kincseit, palotáit, udvarait nézhetik majd meg. A „bronzérmesek” könyvjutalomban részesültek.

A kiállítás május 10-ig hétfőtől péntekig 10-19 óra között tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .