A Király! A királyod?

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton a 2020-as buda­pesti Nemzetközi Eucha­risz­tikus Kong­resszus­­ra készülve az ese­mény szervezői. Céljuk, hogy 17 és 18 óra között húszezren imádkozzanak egyszerre.
„Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett…”
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői arra biztatnak, hogy különböző helyszíneken, de egy időben, együtt imádkozzunk azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.
„Tarts velünk! Veled együtt megleszünk húszezren. Mit kell ehhez tenned? Csatlakozz!” – írják az esemény honlapján.
Mit kell tennie annak, aki csatlakozni szeretne?
1. A www.szentsegimadas.hu oldalon, illetve az esemény weboldalán található térképen keressen egy olyan helyet, ahol már most is van szentségimádás!
2. Ha nincs a környéken szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezhetnek szentségimádást a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve.
3. Imádkozhatnak a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve; gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Be lehet vonni zenészeket, imacsoportokat, rózsafüzér társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Királyával.
4. Fontos, hogy minden résztvevő jelentkezzen a krisz­tus­kiraly.iec2020.hu oldalon. A szervezők így látják, hogy mennyien imádkoznak együtt, elérte-e már a bekapcsolódók száma a húszezer főt. A jelentkezések által tud bővülni a szentségimádási helyszínek száma is. A csatlakozókkal együtt lehet teljes a lefedettség az egész Kárpát-medencében. A jelentkezés során bárki feliratkozhat a NEK 2020 hírlevélre, amelyen keresztül folyamatosan tájékozódhat arról, hogyan halad a 2020-as esemény előkészítése, és első kézből értesülhet a programokról és a bekapcsolódási lehetőségekről.
A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy terjesszék ismerőseik között is a szentségimádás hírét. Ha konkrét helyszínre hívnák meg őket, akkor használják a helyszíneknél található megosz­tó­gom­bokat az esemény honlapján.

Forrás: NEK

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .