A Király! A királyod?

Fotó: NEK

 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői arra biztatták a híveket, hogy különböző helyszíneken, de egy időben, együtt imádkozzunk azért, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük, és egyre jobban szeressük.
Az esemény szervezői mindenkit arra kértek, hogy aki az adott időpontban imádkozik a kihelyezett Oltáriszentség előtt, az regisztráljon a krisztuskiraly.iec2020.hu honlapon.
Vasárnap kora délután 20 967 főnél tartott az esemény honlapjának számlálója. A szentségimádásba a Kárpát-medencében élő katolikusok kapcsolódtak be a legnagyobb számban, de Európa- és világszerte regisztráltak csatlakozók. A két legtávolabbi helyszín Tokió és a kanadai Vancouver volt. Európában Rómától Koppenhágán, Salisburyn, Münsteren és Prágán keresztül egészen Bukarestig számtalan helyen lehetett bekapcsolódni a közös imádságba.
A Kárpát-medencében a kolozsvári Szent Mihály-templomban százötvenen, a pozsonyi ferences templomban nyolcvankilencen és a dévai Páduai Szent Antal-templomban hatvanöten jelezték részvételüket, e három templomban gyűlt össze imára a legtöbb ember.
Itthon az egri Szent Bernát ciszterci templomban (kétszázötvenen), a veresegyházi Szentlélek-templomban (háromszázkilencen) és a fővárosi zuglói Páduai Szent Antal-templomban (százkilencvenen) vettek részt a legnagyobb számban a meghirdetett szentségimádáson.
A szervezésben részt vevő lelkipásztorok és missziós munkatársak jelezték, hogy buzdításuk ellenére a szentségimádásokon ténylegesen részt vevők számához képest kevesebben regisztráltak (átlagosan a résztvevők mintegy harmada, fele).
Gőbel Ágoston, a NEK kommunikációs vezetője kérdésünkre elmondta, hozzájuk is folyamatosan érkeztek a hasonló visszajelzések, ezért utólag arról tájékoztatták a szervezőket és a résztvevőket, hogy az esemény után is nyitva hagyták a jelentkezési lehetőséget, így folyamatosan növekedett a regisztrált résztvevők (lásd a térképen) száma. az Új Ember hétfő esti lapzártájának idején már a huszonnyolcezret is meghaladta a számuk. A szerkesztőségünkbe eljutott információk alapján azonban a kialakuló eredmény így sem fogja pontosan tükrözni a szentségimádásba ténylegesen bekapcsolódott hívek több tíz­ezres létszámát.
A lelkipásztorok többsége megfogalmazta, hogy az ilyen típusú regisztráció eddig ismeretlen volt a rendszeresen szentségimádásra járók előtt, de jó, hogy ez nem akadályozta az eseményen ténylegesen részt vevőket az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal való találkozásban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .