A kínai televízió beszámolt a pápa imájáról

Kínában nagy meghatódottságot váltott ki Ferenc pápa imája, amelyet Mária mennybevétele ünnepén az Úrangyala imádság során mondott a tiencseni tragikus robbanás áldozataiért. Száztizennégyén meghaltak, sokan eltűntek és megsebesültek, továbbá nagy aggodalmat keltett a felrobbant mérgező nátrium-cianid szállítmány.
A kínai televízió kiemelten foglalkozott a pápa fájdalomban osztozó és szolidaritást kifejező szavaival. Ez egyáltalán nem megszokott tény – jegyezte meg P. Sergio Ticozzi, a Pápai Külmissziós Intézet misszionáriusa, aki Hongkongból nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak. Kiemelte: „ez egy pozitív jel, egy előrelépés, mert eddig mindazzal, ami a Vatikánra és a pápára vonatkozott, nem foglalkozott a kínai televízió. Az a tény, hogy bemutatták ezt a hírt, arra utal, hogy Kína érdekelt a Vatikánnal való kapcsolatokban és abban, hogy bemutassa Ferenc pápa elsősorban együtt érző, irgalmas arcát a szenvedők iránt”. (VR)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .