A hét szentjei

Bakhita Szent Jozefina szűz

Szudánban, a Darfur tartományi Jebel Agilerében született 1868 körül. Lánykorában elrabolták, rabszolgavásáron többször eladták, a kegyetlen rabszolgaság miatt sokat szenvedett. Végül felszabadult, Velencében keresztény lett, és belépett a Szeretet Canossiai Leányai közé, és életének hátralévő részében Schio városában (Vicenza) töltötte, ahol minden segítségre szorulónak rendelkezésére állt. Itt halt meg 1947-ben.

Szent Skolasztika szűz (Február 10.)

Szent Benedek nővére, akit követett a monasztikus szerzetesi életbe, maga köré gyűjtve egy szüzekből álló kisebb közösséget. Nagy Szent Gergely pápa (†604) a Párbeszédek című könyvében beszél a testvérek találkozásáról, amely Monte Cassino közelében egy majorban történt. 547 körül halt meg, ott nyugszik testvérével együtt a Monte Cassinó-i bazilika kriptájában. Bár a II. világháborúban a kolostort lebombázták, sírjuk sértetlenül megmaradt, és felépítették az elpusztított bazilikát is.

A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária (Február 11.)

Boldog IX. Piusz pápa 1854-ben kihirdette a szeplőtelen fogantatás dogmáját. Négy évvel később, 1858. február 11. és július 16. között a franciaországi Lourdes-ban tizennyolc alkalommal jelent meg Soubirous Bernadettnek a Szeplőtelen Szűz. Őt használta fel arra, hogy a betegek, a szenvedők figyelmét felhívja az Eucharisztia jelentőségére. Ez a nap a betegek világnapja.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .