A hatékonyabb hitoktatásért

2017-ben Németh Norbert atya vezetésével indult el a program a Szombathelyi Egyházmegyében – mondta el az egyházmegye hírportáljának, a Martinus.hu-nak adott interjújában Martos Levente Balázs, a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának vezetője. Magyarországon a Szeged-Csanádi Egyházmegyében és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében működik hasonló képzés, amelynek célja, hogy módszertani, illetve személyes segítséget nyújtson a hitoktatóknak, s ezáltal hatákonyabbá válhasson a hitoktatás.
A mentorok óralátogatása, valamint a velük folytatott szakmai kommunikáció segíthet a nehézségek megoldásában és új módszerek bevezetésében. Így a diákok jobban megérthetik a tananyagot, mélyebb tudásra tehetnek szert.
Március 10-én 23-an vették át oklevelüket a szombathelyi Jézus Szíve-templomban (Zárdatemplom) bemutatott szentmisén.
Szentbeszédében Székely János megyéspüspök arra biztatta a mentorokat, segítsék a fiatalokat, hogy a nagy kísértések ellenére is kiteljesedhessenek. Egy hitoktató élni tanít, szárnyalni, szeretni. Segít, hogy a gyerekek megnyissák lelküket a Teremtőnek, befogadják erejét, szépségét, és megtanuljanak szeretni. A hitoktatók feladata, hogy a gyerekek életében szilárd tartóoszlopokat verjenek le, amelyek segítenek nekik megérteni, hogy az élet értelmét keresni kell. E támpon­tok megtanítják őket az Istenbe vetett rendíthetetlen hitre, és a szívükbe vésik, hogy Jézus nem csupán nagy ember, bölcs volt, hanem valóban Isten Fia. A hitoktatók mindennapi munkájuk során megmutatják a fiataloknak, hogy szentségeink hatékonyak, felhívják a figyelmüket arra, hogy az erkölcs és a törvények jók, és hirdetik, hogy van örök élet, van beteljesedés.
A mentorprogram a Renovabis támogatásával valósult meg.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .