A Ferrero Rocher titka

A Ferrero Rocher aranyszínű csomagolása mögött olyan, többrétegű praliné bújik meg, amely mintha Willy Won­ka varázslatos csoki­gyá­rá­ban készült volna: a pirított mogyorót mogyorókrémes ostya öleli körül, ezt pedig mogyoródarabkákkal ízesített csokiréteg zárja magába. Mégsem Roald Dahl híres könyve, a Charlie és a csokigyár ihlette a desszertet, hanem egy Szűz Mária-jelenés.
A csoki aranyszínű csomagolása is a lourdes-i barlang formáját idézi. Ez a hely különleges jelentőséggel bírt a 2015-ben, nyolcvankilenc éves korában elhunyt Ferrero életében, aki Szűz Mária nagy tisztelője volt. Amikor a cég alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepelték, ezt mondta: „A Ferre­ro sikerét a lourdes-i Miasszonyunknak köszönhetjük: nélküle szinte semmit sem tehettünk volna.”
Ferrerónak, a világ har­madik legnagyobb csoko­­ládégyártó cége tulajdonosának volt miért hálásnak lennie: a Ferrero-csokik, a Nutella, a Kinder-sorozat és a Tic Tac gyártása az alapító halála után is óriási haszonnal jár, csak 2016-ban több mint tízmilliárd euró jövedelmet hozott a cégnek.
Ferrero vezető menedzsere társaságában minden évben elzarándokolt Lourdes-ba, és alkalmazottai számára is szervezett zarándoklatot. Szűz Mária szobrát a társaság mind a tizennégy telephelyén felállíttatta szerte a világon.

Fordította: Thullner Zsuzsanna

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .