A csodára várva

A Leszel Jézus barátja? című kötetben huszonkét történet található Jézus életéről. Valamennyihez játékos feladványok kapcsolódnak, s közben a gyerekek megtanulhatják, miért jó segíteni másokon, hogyan köszönjék meg, amit kapnak, miért kell mindig igazat mondani. A szép illusztrációk segítenek abban, hogy az olvasott szöveg rögzüljön, ily módon a könyvecske akár hittanórán is felhasználható. A változatos rejtvények, feladatok (labirintus, betűrengeteg, keresd a párját, egészítsd ki a mondatokat, igaz vagy hamis, kakukktojás) a rövid olvasmányok megértését teszik könnyebbé.


A Hogyan jutunk Betlehembe? kifejezetten karácsonyi foglalkoztató, adventtől vízkeresztig kínál sokrétű elfoglaltságot a gyerekeknek. A názáreti Jézus születése újra átélhető, hiszen a rajzok révén ott állhatunk a jászol mellett, amelyben a Gyermek fekszik, s együtt örvendezhetünk a szüleivel, a pásztorokkal és az angyalokkal. A történetek Keresztelő Szent János születésétől Jézus megkísértéséig és a tanítványok elhívásáig követhetők nyomon. Közben karácsonyi képeslapot készíthetnek a vállalkozó kedvűek, vagy éppen titkosírással írt üzeneteket fejthetnek meg. E kötet is hasznos segítséget nyújt az evangéliumokban olvasható események elmélyítéséhez, s miközben játszunk, töprengünk a feladványokon, újra átélhetjük a karácsonyi csodát.

 

(Bethan James–Heather Stuart: Leszel Jézus barátja?; Hogyan jutunk Betlehembe?, Harmat Kiadó, Budapest, 2013. A bibliai foglalkoztatók kaphatók az Új Ember könyvesboltjában.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .